Ontmoet onze collega's

Zo vader, zo zoon: sanitairadviseurs Johan en Luuk

Een echt familiebedrijf

Bij hetzelfde bedrijf werken als één van je ouders: bij Van Wanrooij is dat geen uitzondering. We zijn niet voor niets ‘een familiebedrijf’. Johan en zijn zoon Luuk leggen uit waarom ze allebei als sanitairadviseur bij het Warenhuys werken.

Hoe zijn jullie bij Van Wanrooij terechtgekomen?

Johan: “Ik werk al 22 jaar in de showroom. Ooit begonnen in Tiel, toen de showroom daar werd opgezet. Sindsdien ben ik als het ware onderdeel van het interieur geworden.”
Luuk: “En ik ben er bijna 4 jaar geleden ingerold via m’n vader. Ik ging van glasvezel en kabels leggen naar de sanitairwereld. Na wat ervaring bij een andere showroom ben ik bij Van Wanrooij terechtgekomen. M’n vader kent me, dus die weet natuurlijk wat hij binnenhaalt 😉”

Wat is er zo leuk aan jullie werk?

Johan: “Als sanitairadviseur heb je elke dag mensen aan tafel. Je moet een kameleon zijn en verschillende kleuren aannemen om je klant het naar de zin te maken. Het is een feestje om in onze showroom te zijn en daar ben ik onderdeel van. Het mooiste aan het werk is als klanten blij de deur uit gaan.”
Luuk: “Je bent tijdens het gesprek even onderdeel van iemands woning. Voor je eigen woning wil je ook dat alles netjes is. Daarom vind ik het belangrijk om klanten echt verder te helpen. Een ontwerp passend maken binnen de wensen en het budget, dat vind ik het leukste om te doen.”

Waarom allebei sanitairadviseur?

Johan: “Omdat het 100% bij ons past. We houden van adviseren en verkopen. Als je dat niet in je bloed hebt, dan kun je dat ook niet uitdragen. Het is iets puurs. De klant merkt gelijk of je oprecht bent of niet.”
Luuk: “Ik kende het wereldje natuurlijk al via m’n vader. Het is gewoon mooi werk en het past bij mij. Het is leuk om alles bij te houden, want het assortiment verandert continu. Die kennis helpt mij om klanten goed te kunnen adviseren.”

Waarom matchen jullie goed met Van Wanrooij?

Johan: “Tja, je hebt toch een beetje dat Van Wanrooij-DNA. Het bedrijf heeft een eigen manier van werken en daar pas ik gewoon goed bij. Omdat het een familiebedrijf is zijn de lijntjes naar de directie net zo kort als naar de backoffice.”
Luuk: “Binnen Van Wanrooij wordt veel waarde gehecht aan klanttevredenheid. Die visie past goed bij mij. De directie zit kort op de bal en weet wat er op persoonlijk vlak speelt. Dat geeft mij een warm gevoel.”

Wat kun je van elkaar leren?

Johan: “Nou, we lijken qua doen en laten behoorlijk op elkaar. Maar de frisheid waarmee Luuk aan tafel zit met klanten, daar ben ik wel jaloers op. Ik heb al 22 jaar een eigen werkwijze, dus het is leuk om te zien hoe een jonger iemand met klanten omgaat.”
Luuk: “Mijn vader heeft altijd ergens een oplossing voor. Dat is een goede eigenschap waar ik nog veel van kan leren.”

Gaat het gesprek aan de keukentafel ook over werk?

Johan: “Volgens de rest van de familie hebben wij het alleen maar over het werk. We slaan inderdaad wel eens door in onze passie. Dan worden we nog wel eens op de vingers getikt.”
Luuk: “Daar heb ik niks aan toe te voegen!”

Iets voor jou?

Lijkt het jou ook wel wat om bij Van Wanrooij Warenhuys aan de slag te gaan? Kijk snel op onze vacaturesite en sluit je aan bij ons familiebedrijf! Met al je vragen kun je terecht bij onze P&O-collega Marly (0418-556648).