Van wanrooij Kookclub vlog 6
Vlogs van de koks

Koken met jouw stoomoven

Van Wanrooij kookclub

Nu thuisblijven de norm is heb je misschien wel extra tijd om in de keuken door te brengen. Heb jij een stoomoven thuis en kun je wel wat tips gebruiken? Onze koks helpen je graag met het bereiden van gerechten die je vaak doordeweeks maakt, zoals snijbonen, vis, rijst en broccoli. Ze laten je in de kookvlogs zien hoe je deze gemakkelijk en lekker bereidt. Alle gerechten staan ook op de hand-out die je hieronder kunt downloaden. Zin om mee te koken? Bekijk de vlogs!

EHBO hand-out: Eerste Hulp Bij Ovens
Kookvlogs

Meld je aan voor de Van Wanrooij kookclub

Kabeljauw en venkel

Onze kok helpt je met het maken van alledaagse gerechten uit de stoomoven. Vandaag stomen we kabeljauw en venkel. Kook je mee?
Boodschappenlijstje:
500 gram kabeljauwfilet, 4 slablaadjes (romaine), 1 eetlepel sesamzaad en 2 eetlepels Japanse sojasaus.
Dit heb je vast al in huis:
Snufje zout, 1 eetlepel suiker, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olie (van geroosterde sesam) en zwarte peper.
Tip: Via de onderstaande button vind je de Eerste Hulp Bij Ovens hand-out. Daarop kun je terugvinden hoelang bepaalde ingrediënten in de stoomoven kunnen. Veel kookplezier!

Eerste Hulp Bij Ovens hand-out

Diverse bijgerechten

Naast het maken van hoofdgerechten, wil je natuurlijk ook bijgerechten kunnen bereiden in de stoomoven. De kok gaat in deze vlog aan de slag met appelmoes, rabarbercompote en couscous.

Bereidingswijze en ingrediënten
van Wanrooij stoomoven tips koks

🍽️ Is het gelukt? Post een foto met deze hashtag #vanwanrooijkookclub.

Download de hand-out

Mosselen met groenten

Houd je van mosselen, maar weet je niet hoe je ze thuis net zo lekker kan bereiden als in een restaurant? De kok vertelt je alles over de bereiding van dit gerecht!

Bereidingswijze
Wortels, bloemkool en boontjes
Stoomoven: 100 °C – 10 minuten
Hogedruk stoomoven: 100 °C – 4 minuten

Mosselen
Stoomoven: 100 °C – 9 minuten
Hogedruk stoomoven: 100 °C – 2 minuten

Download de EHBO hand-out

Stoomoven tips

Deze week bereidt onze kok Lia geen compleet gerecht maar geeft ze tips & tricks voor het gebruik van jouw stoomoven! Ze legt verschillende stoomovens uit: Miele, ATAG, Pelgrim en AEG. Kijk je mee?

🍽️ Heb jij iets lekkers gemaakt in jouw stoomoven? Post een foto met deze hashtag #vanwanrooijkookclub. Eet smakelijk!

Download de hand-out die in deze vlog gebruikt wordt.

Komkommersoep

Heb je geen stoomoven en wil je toch een keer meekoken? Dat kan! Deze week bedacht onze kok een leuk gerecht met de eetbare bloemen die klanten krijgen bij aankoop van een keuken, badkamer of tegels. Kook je mee?

Dit zijn de ingrediënten voor de kruidenboter
– 125 gram boter op kamertemperatuur
– klein handje basilicum
– zout
Ingrediënten voor de koude soep:
– 1 el olijfolie
– 2 sjalotten
– knoflook
– 1 komkommer
– 1,5 dl witte wijn
– 0,5 l water
– 1 kippenbouillontablet
– 1 el. griekse yoghurt
– zout/peter
– eetbare bloemen

🍽️ Is het gelukt? Post een foto met deze hashtag #vanwanrooijkookclub.

Tongfilet, rijst en groenten

De kok legt je uit hoe je tongfilet met rijst en heerlijke groenten bereidt. Kook je mee?
Dit zijn de ingrediënten voor 2 personen:
– Kopje rijst
– 6 Worteltjes
– Stronkje broccoli
– 2 Tongfilets
– Garnering: peterselie, cherrietomaatje en eetbare bloemen
Stel je stoomoven in op 100 graden.
Bekijk de stoomtijden van de ingrediënten in de EHBO hand-out via de onderstaande button.

🍽️ Is het gelukt? Post een foto met deze hashtag #vanwanrooijkookclub.

Eerste Hulp Bij Ovens hand-out

Asperges

Asperges, ook wel bekend als het witte goud, zijn verrukkelijk! Asperges hebben een zachte, kenmerkende smaak en zitten ook nog eens bomvol vitamine B en E. Onze koks helpen je graag met het bereiden van dit gerecht. Zin om mee te koken?
Dit zijn de ingrediënten voor 3 personen:
– 1 kg verse witte asperges
– 3 vastkokende aardappelen of krieltjes
– 250 gram boter
– 6 eieren
– 2 takjes peterselie
– 3 plakken ham of zalm
Stel je stoomoven in op 100 graden.
Bekijk de stoomtijden van de ingrediënten in de EHBO hand-out via de onderstaande button.

🍽️ Is het gelukt? Post een foto met deze hashtag #vanwanrooijkookclub.

EHBO hand-out: Eerste Hulp Bij Ovens