Hoogglans of mat...

...een witte keuken kan altijd!

Witte keuken

Een witte keuken is erg populair en zie je bij veel mensen thuis. Dat is ook niet vreemd, de kleur wit combineert met alle woonstijlen en is tijdloos. Het gebruik van lichte tinten in huis zorgt voor rust en overzicht. Maar kan een witte keuken nog wel? Wij vinden van wel! Gaat jouw voorkeur uit naar een moderne, landelijke, industriële of trendy witte keuken? Er is genoeg keus! Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor in jouw woning?

Moderne witte keuken

Een witte keuken is geliefd door de minimalistische uitstraling en laten de keuken groter ogen. De strakke lijnen, eigentijdse materialen en de witte kleur zorgt voor een rustige uitstraling. Doordat de basis wit is kan je dit gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld kleurrijke accessoires. Dit kun je natuurlijk helemaal naar wens inrichten. Wit is een daarom kleur die perfect past bij de moderne keukenstijl. Bij deze luxe showroom opstelling zie je tussen de hoogglans witte keukenfronten een zwarte lijst. Zo krijgt de keuken een stoere moderne look. De keuken krijgt stoere moderne uitstraling met de Graphite Grey NEFF ovens van geborsteld staal. Houd je van een moderne stijl met hout? Zorg er dan voor dat de keuken in hout met wit een strakke en minimalistische uitstraling heeft. Kies bijvoorbeeld voor een keuken in hout en wit met greeploze fronten.

Bekijk moderne keukens
Moderne witte keuken greeploos

Landelijke wit

De landelijke woonstijl wordt steeds populairder. De kleur wit is de meest voorkomende kleur en dat komt doordat wit bijna met alle andere kleuren en materialen te combineren is. De authentieke details zijn terug te zien in de kaderfronten, het donkere werkblad en de landelijke betegelde achterwand. Tegelijkertijd geven de strakke lijnen, de minimalistische grepen en de rustgevende uitstraling. Zoals je ziet in deze showroomkeuken kun je er ook voor kiezen om het het werkblad van het keukeneiland te verlengen, zo maak je er een open leefkeuken van. En wat vind je van het brede inductiefornuis? Wel 90 centimeter kookplezier! Deze keuken is ook nog voorzien van een vaatwasser op hoogte, ergonomische en praktisch! Natuurlijk kun je ook een witte keuken combineren met hout. Hout staat voor gezelligheid en warmte! Wat vind je bijvoorbeeld van de keuken wit met hout hieronder in de slider?

Landelijke witte keuken met greep en donker werkblad

Hoogglans witte keuken

Een witte hoogglans keuken heeft een chique uitstraling. De weerspiegeling van het licht op de hoogglans front zorgt voor een ruimtelijk effect. De glanzende oppervlakte is eenvoudig schoon te maken en is onderhoudsvrij. Een witte hoogglans keuken kun je prachtig combineren met luxueuze materialen zoals een gouden of koperen kraan en spoelbak. Zou jij het durven om om te kiezen voor een echte eyecatcher in jouw witte keuken?

Witte hoekkeuken met bovenkasten

Welke kleur achterwand past bij een witte keuken?

Denk je er aan om een tegelwand te nemen bij je witte keuken? Dan kun je op onze bovenste verdieping in het Warenhuys verschillende tegels bekijken. Hoe leuk is dat? Zo kun je direct de tegel bij het frontje van de keuken zien. Hoe leuk is dat? Er wordt ook vaak gekozen om het werkblad door te trekken naar de achterwand van de keuken. Zo behoud je de eenheid in de keuken. Zo kun je een betonlook werkblad door laten trekken naar de achterwand. Of een contrasterende antracieten werkblad. We laten de mogelijkheden graag zien in ons 3D-tekenprogramma.

landelijke witte Schröder keuken

Welke vloer past goed bij een witte keuken?

Wat voor kleur vloer kies je bij een witte keuken? Dit verschilt per stijl! In ons 3D-tekenprogramma kunnen we veel soorten vloeren laten zien. Zo heb je een idee van het totaalbeeld. Ook kun je verschillende tegels bekijken in ons Warenhuys. Hoe praktisch is dat? Bekijk alvast verschillende soorten tegels in onze tegelconfigurator, klik op de knop in de headerfoto. Nieuwsgierig welke kleur vloer en vaak gekozen wordt bij de verschillende stijlen? Lees het hieronder.

 • Moderne woning met witte keuken: Witte, betonlook of antraciete tegelvloer
 • Industriële woning met witte keuken: Donkere tegelvloer.
 • Landelijke/klassieke woning met witte keuken: Houtlook of donkere tegelvloer
 • Trendy woning met witte keuken: Marmeren of houtlook tegelvloer.

Doe inspiratie op in de slider hieronder.

witte keuken trendy

Welk werkblad staat goed bij een witte keuken?

Als je er over uit bent welk materiaal je wil als keukenblad dan kun je ook nog kiezen voor de kleur. Maar welke kleurcombinaties worden er het meest gekozen bij verschillende keukenstijlen?

  • Moderne witte keuken: Wit, betonlook of donker werkblad.
  • Industriële witte keuken: Zwart, beton of rvs werkblad.
  • Landelijke/klassieke witte keuken: Antraciet of houten werkblad.
  • Trendy witte keuken: Marmer, wit of betonlook werkblad.
Schröder keuken puur met kookeiland

Ook leuk om te lezen!

Benieuwd naar 10 keukentips waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht? Lees het artikel!

10 keukentips bij aankoop keuken

10 keukentips

Ga verder naar de algemene keukenpagina of naar de pagina keukenopstellingen