Parallel keuken
Efficiënt en in elke stijl...

...een parallel keuken.

parallel keuken inspiratie

Een keuken heeft een parallel opstelling wanneer twee losse, rechte keukenelementen recht tegenover elkaar staan. Ideaal voor kleine en smalle ruimtes. Er is een minimale ruimte nodig van twee meter tussen de keukenblokken. Daarbuiten is deze opstelling op verschillende manieren in te delen en in alle keukenstijlen uitvoerbaar. Wil je meer weten over de parallel keuken? Bekijk alle mogelijkheden van een parallelle keukenopstelling, laat je verrassen!

Stijlen en kleuren

De meeste gekozen parallel keuken is de zwarte keuken, recht van design en een strakke afwerking. Ondanks de donkere uitstraling ziet het er chique uit om twee zwarte keukenblokken tegenover elkaar te plaatsen. Dit kun je prachtig combineren met een werkblad van beton, perfect bij een trendy en industrieel interieur. Hou je meer van Modern? Dan komt daar een witte keuken in parallel opstelling beter tot zijn recht. Nu kan een parallel keuken ook prima in een landelijke woning. Plaats een eettafel tussen de twee blokken en je hebt een landelijke open parallel keuken. Denk dan aan natuurlijke materialen zoals een houten keuken. Wat past in jouw woning? We helpen je graag met het ontwerpen van een Parallel keuken of ga zelf aan de slag met onze ontwerptool!

 

Parallel keuken beton en hout landelijk

Parallel keuken formaat en aandachtspunten

Er zitten weinig eisen aan de beschikbare ruimte om een parallel keuken te plaatsen. Het enige aandachtspuntje is dat de tussenruimte van de keukenblokken minimaal 2 meter is. Dan kunnen de deurtjes of lades van niet tegen elkaar botsen, zo blijft je keuken lang mooi! Een keukenblok is meestal 60 centimeter diep. Dat betekent dat de beschikbare ruimte minimaal 320 centimeter breed moet zijn.

witte keuken met donker keukenblad parallel opstelling

Parallel keuken met schiereiland of bar

Verlang je naar een bar in de keuken, zelfs dan kan een parallel opstelling prima passen in je woning. De keukenblokken hoeven namelijk niet per se aan de muur vast te staan. Door de parallel opstelling een kwart slag te draaien komt één keukenblok los te staan. Verleng je werkblad en plaats er twee krukken onder. Zo maak je er een schiereiland van met bar, hoe gezellig is dat?

Parallel keuken met raam

Vraag jij je af of je een parallelle keuken kan kiezen als je een raam hebt in je keuken? Neem je tekening mee naar onze adviseur, zo kunnen we goed meedenken met een passende oplossing voor in jouw woning. We tekenen dit uit in een 3D programma, zodat jij het beste beeld hebt van jouw toekomstige droomkeuken.

Parallel keuken wit

Parallel keuken met kastenwand

Heb je veel keukenspullen? Dan is het aan te raden om een hoge kastenwand te kiezen. Met een parallelle keukenopstelling kun je ervoor kiezen om aan het lage keukenblok te koken. Zo kun je aan de andere hoge kasten plaatsen voor de spullen die je niet nodig hebt tijdens het koken, zoals borden, schalen, bakplaten of andere accessoires.

Parallel keuken zwart

De voor- en nadelen van een parallel keuken

Voordelen:

  • Geschikt voor grote en kleine ruimtes.
  • Beschikt over voldoende opbergruimte.
  • Veel werkruimte als je voor twee lage keukenblokken kiest.
  • Maak er een leefkeuken van door er een eettafel tussen in te zetten.

Nadelen:

  • Minimaal 3,20 meter beschikbaar in de ruimte.
  • Heb je een hele brede ruimte? Dan is dit geen ergonomische opstelling.
    Oplossing: Plaats de spoelbak, kookplaat, koelkast en vaatwasser naast elkaar.
Parallel keuken

Inspiratie Parallel opstelling

Ook leuk om te lezen!

Het WOW-magazine. Vol wooninspiratie, tips en handige weetjes voor je nieuwe woning.

Terug naar de keukenopstellingen of naar de keukenpagina.