G-keuken opstelling
Vind de beste...

keukenopstelling voor jou!

Beste keukenopstelling

Keukens zijn er in alle vormen en maten. Je wensen en de beschikbare ruimte bepalen de keukenopstelling. Laat je inspireren door verschillende keukenopstellingen en ontdek wat bij je past!

Rechte keuken

Een lineaire keukenopstelling past in elke ruimte en is ideaal voor kleine en smalle ruimtes. Het keukenblok neemt namelijk weinig ruimte in beslag en biedt toch genoeg plek voor alle benodigde apparatuur. Tip: creëer voldoende opbergruimte door hangende bovenkasten.

Bekijk rechte keukens
keuken wandopstelling

Rechte keuken met eiland

Als je voldoende ruimte hebt, kun je een lineaire keuken met kookeiland kiezen. Deze is eenvoudig te betrekken bij het woongedeelte in huis. Zo heb je direct een sfeervolle leefkeuken die luxe uitstraalt. Want koken is tegenwoordig ook een moment voor gezelligheid naast dat er eten op tafel moet komen.

Bekijk rechte keukens
rechte keukenopstelling met eiland bij Van Wanrooij in Waardenburg

Rechte keuken met schiereiland

Geen plek voor een keukeneiland? Dan is een lineaire keuken met schiereiland een leuk alternatief! Dit is een opstelling waar een zijde aan de wand vast zit. Deze opstelling kun je op verschillende manieren opstellen, zodat deze in zowel kleine als grote ruimtes past.

Bekijk rechte keukens
rechte keuken schiereiland

Parallelle keuken

Een parallel keuken past in grote en kleine ruimtes. Dan kun je ervoor kiezen om aan één kant een rechte keuken te plaatsen met werkblad en aan de andere kant een apparatuurkast. Handig om te weten: Zorg voor 2 meter tussenruimte, zo heb je nog genoeg ruimte om langs elkaar te lopen en om de keukendeurtjes goed te kunnen openen.

Bekijk alle parallel keukens
Parallel opstelling keuken

Parallelle opstelling met keukeneiland

In een open keuken is een parallelle opstelling een perfecte keuze. Inbouwapparatuur past in een hoge kastenwand en in het keukeneiland kun je de kookplaat en spoelbak plaatsen. Daarmee ben je altijd betrokken bij je gasten in de woonkamer of aan de bar.

Bekijk parallel keukens
Parallel keuken met keukeneiland

Open keuken

In een grote ruimte kun je een gezellige leefkeuken creëren, zoals met deze een parallelle opstelling. Hoe? Plaats een eettafel tussen de apparatuurkast en de keukenopstelling, zo nodig je gezelligheid uit in de keuken. Nieuwsgierig naar meer mogelijkheden voor een open keuken?

Bekijk alle open keukens
parallel keuken leefkeuken van Wanrooij warenhuys

Keuken L vorm

Ook een hoekkeuken genoemd. De hoekkeuken blijft populair en wordt ook wel een L-opstelling genoemd. Deze opstelling kun je op verschillende manieren neerzetten. Bijvoorbeeld volledig tegen de muur, zo heb je een open keuken. Of je plaatst één zijde aan de muur en de andere zijde los in de ruimte. Waarom zou je dit kiezen? Zo kun je voor en achter de keukenkast opbergruimte maken.

Bekijk hoekkeukens
Waarom een zwarte L vorm hoek keuken

Keuken L vorm met eiland

Heb je genoeg plek in jouw woning en houd je van sfeer en gezelligheid? Dan kun je kiezen voor een L-opstelling met keukeneiland. Dit straalt luxe en exclusiviteit uit.

Bekijk hoekkeukens
L- keukenopstelling met schiereiland

keuken L vorm met kookboeken

Ben jij gek op kookboeken? Kies dan een keukenopstelling waar plek is om je kookboeken neer te zetten. Ook is de oven een kwart slag gedraaid. Vind je dit handig voor in je woning?

Bekijk hoekkeukens
kookboeken keukenopstelling Hoek keuken nieuw keukenidee

Keuken U vorm

Een U-opstelling geeft veel mogelijkheden. Je kunt hem ontwerpen met of zonder bovenkasten en hebt altijd veel werkruimte. Door de vorm heb je alles direct bij de hand.

Bekijk U vorm keukens
U keuken Bij de U-keuken heb je veel werkplekken en opbergruimtes

Keuken U vorm met bar

Heb je een open ruimte? Dan kun je de lange zijde van de ‘U’ als schiereiland inrichten. Plaats een paar barkrukken en je hebt een leefkeuken.

Bekijk U vorm keukens
U-keuken met bar

Keuken G vorm

Deze G-opstelling biedt mogelijkheid voor een zitgedeelte. Houd je daar niet van? Dan kun je de andere kant ook als opbergruimte gebruiken, want daarvan heb je nooit genoeg in je keuken!

nieuwbouw keuken of renovatie

Keuken T vorm

Een wat minder bekende is een keuken in T-opstelling.  Deze speelse keukenopstelling neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een eilandkeuken, maar heeft wel dezelfde voordelen.

kleine keuken T-opstelling keukenidee

Keuken F vorm

Een speelse opstelling waarbij je in een kleine ruimte veel werkruimte creëert. Verlang je naar meer opbergruimte? Dan kun je kiezen voor extra bovenkasten.

Keuken vorm F opstelling

Kleine keuken ideeën

Of je nu een grote of kleine ruimte hebt, elke keuken hoort praktisch te zijn. Zo heb je ruimte nodig voor:  Daarom leek het ons tijd om de kleine keuken in de spotlights te zetten! Hoe ga je om met weinig ruimte in de keuken en laat je de ruimte groter lijken met de keuze voor een juiste keukenopstelling? We laten je de charme én mogelijkheden zien van de kleine keuken.

Een kookeiland komt het mooist uit in een open keuken. Wil je echt een kookeiland? Dan raden we je aan om minimaal 1 meter rondom aan te houden. Zo kunt je makkelijk om het kookeiland heen lopen. Daarnaast zorgt de extra ademruimte ervoor dat u de keukenapparatuur gemakkelijk kunt bedienen en de keukenkastjes zonder problemen kunt openen.

Bekijk kleine keukens
kleine keuken grote mogelijkheden

Keukenopstelling Paskamer

Het is lastig in de schatten wat een bepaalde opstelling doet met de ruimte die je hebt. Test het zelf in onze paskamer. Heb je een keukenopstelling in gedachten of al laten tekenen? Schuif jouw keukenidee in elkaar en beleef de bewegingsvrijheid. Hoeveel afstand wil je tussen de kastenwand en het keukeneiland? Ontdek het in ons Warenhuys!

Meer wooninspiratie opdoen?

Download het leuke inspiratiemagazine en laat je verrassen door handige tips, keukenweetjes, badkamerideeën en tegel inspiratie.

Terug naar de Keukenpagina.