Tegeltrends 2022

Gekleurde tegels

Deze tegeltrend zie je weer veel terugkomen in nieuwe badkamers. Durf te kiezen voor kleur in je nieuwe badkamer. Speel met verschillende kleuren en prints voor echte een blikvanger in je badkamer.

tegeltrends 2022 gekleurde tegels

Retro uitstraling

Ook de retro stijl heeft een comeback gemaakt. Tover je badkamer om in supergave pastelkleuren. Kleuren zoals groen, geel en paars zie je terug in de retro stijl. Combineer dit met een minimalistisch badmeubel of een bad op pootjes en maak je retro badkamer helemaal compleet!

Betonlook

De betonlook tegel wint elk jaar terrein. Ben je op zoek naar eenheid en rust dan is een betonlook tegel zeker een match! Betonlook tegels zijn ook goed te combineren met kleur! Durf je voor iets gewaagder te kiezen? Kies dan voor een combinatie van beton en een gekleurde tegel.

tegeltrends 2022 grote tegels Piet Boon

Groot formaat

Steeds meer mensen kiezen voor tegels van groot formaat. Een vloer met grote tegels heeft minder voeglijnen wat zorgt voor een oppervlak dat rustig oogt. Ga voor een neutrale kleur met een mooie print en creëer een eenheid in je ruimte.

tegel trend 2021

Tegeltrends 2021

We kijken ook graag weer terug naar de trends van afgelopen jaar. In 2021 waren de 3D-tegels en metallic keuren de trend. Lees snel de overige trends van het afgelopen jaar.

Tegeltrend #1

Ken jij de Brick-steen al? Misschien heb je een afbeelding van ons stijlhuis gezien in het Trend 2021 magazine van vtwonen. Wist je dat het maakproces van de stenen uniek is? Bij iedere steen wordt de klei met de hand aangedrukt. Door dit ambachtelijke proces krijgt elke steen een eigen structuur. De Brick is verkrijgbaar in 4 uni kleuren en 4 industriele kleurmixen. Bij iedere kleur steen is een bijpassende kleur lijm beschikbaar die ook als voeg kan dienen.

Locatie foto: Van Wanrooij Warenhuys. Merk: vtwonen. Styling: Kim van Rossenberg. Fotografie: Sjoerd Eickmans.

tegeltrend brick steen vtwonen Van Wanrooij Stijlhuis
wand tegel wanrooij badkamer toilet

Tegeltrend #2

Op nummer één staat de artisanale GLAZE TILE, deze tegel dankt zijn schoonheid aan het gebruik van een authentieke (high gloss) glazuren die een speels effect krijgen door het gebruik van subtiele kleurnuances. De tegel is beschikbaar in zowel heldere als volle kleuren. Het formaat en de vorm van de rechthoekige tegel nodigt uit te spelen met patronen; van rechtop tot visgraat en geblokte patronen.

Tegeltrend #3

De naturel houtlook tegel van vtwonen. De Serie Blancs is een verfijnde houtserie die je interieur tot leven brengt! In twee fraaie tinten zorgen de natuurgetrouwe houtstructuren voor een levendig en warm karakter voor je vloer of wand.

houtlook tegeltrend 2021
Weet jij de nieuwe tegeltrends al?

Tegeltrend #4

Op nummer drie staat deze classic tegel in de kleurtint Vivid Green Light. Een klassiek marmerdessin in een nieuw jasje. Op een speelse wijze én een tikkie gedurfd geven deze tegels je interieur een moderne knipoog naar het verleden! In verschillende maten leverbaar.

Tegeltrend #5

Wow, deze prachtige Dark Grey composite tegel staat op nummer 4. Een klassieke tegelserie met een moderne twist. Een retro-uitstraling die zorgt voor een stoer en robuust gevoel in je huis. Leverbaar in 60×60 formaat maar ook in Mozaiek en Muretto, voor een fraaie eyecatcher op de wand.

tegel trend 2021 grijs
tegel trends piet boon bruin 2021

Tegeltrend #6

Wauw, ken je deze BLEND tegel al? Met een prachtige Brick Brown kleurtint en leverbaar in een bijzonder genereus formaat. Op iedere wand en vloer zorgt deze voor een elegant eindresultaat. Niet alleen uniek door hun XXXL-formaat, tevens is de dikte uitzonderlijk. Of eigenlijk het gebrek eraan. De tegels zijn namelijk slechts 6 mm dik. Ultradun, maar zo sterk als steen.

Tegeltrend #7

Zwart, zwarter, zwartst! Zwart was al een trend in de keuken! Dit jaar ook te zien in de badkamer. Zwart kun je prachtig combineren met andere zwarte meubelen en kleurrijke accessoires. Met een goed lichtplan komt deze zwarte tegel in jouw badkamer perfect uit!

tegeltrend 2021 zwarte tegels
Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys

Alle trends met eigen ogen zien?

Bewonder alle tegeltrends met eigen ogen in de 4.500 m2 groote showroom! Loop gerust eens binnen of plan hieronder een afspraak als je advies van een adviseur of een 3D tekening wilt.

Maak een afspraak