Tegeltrends 2020

Ben jij een trendzetter?

Het einde van het jaar is in zicht en het is dus de hoogste tijd om vooruit te blikken naar alle badkamer- en keukentrends van 2020! In dit artikel delen we een aantal trends die je het aankomend jaar veel gaat zien. Zo kun je inspiratie opdoen en voldoet jouw nieuwe badkamer of keuken aan de nieuwste trends.

foto: Van Wanrooij Warenhuys

tegel trend 2021
tegel combinatie van wanrooij metellic

Metallic tegels

Bijzondere blikvangers zijn deze metallic wandtegels met een metal look. In prachtige kleuren met een gloed van goud, zilver, brons, koper of zwart. Geef je ruimte een luxe uitstraling met deze metallic tegels gecombineerd met diepblauw, het koele wit marmer en warme houtkleuren!

foto: vtwonen

Rustieke houtlook tegel

Wil je graag een vloer met de rustieke sfeer van hout, maar wel de voordelen van een tegelvloer? Kies voor een tegelvloer met een houtlook! Tegels met houtstructuur zien er steeds realistischer uit, waardoor je op het eerste gezicht niet altijd het verschil ziet. Wat vind je bijvoorbeeld van deze vloer met houtstructuur en zichtbare noesten?

foto: refin-tegels

rustieke houten tegel vloer
Tegel met relief van wanrooij warenhuys in waardenburg trend 2020

Tegels met reliëf

Reliëftegels, ook wel 3D tegels genoemd, zijn decortegels voor op de wand; de trend van nu! Met dit soort tegels kun je iedere sfeer creëren die je voor ogen hebt. Wanneer je hierop een stijlvolle sfeerverlichting projecteert, wordt het 3D-patroon extra geaccentueerd door het schaduweffect. De keuze in 3D-tegels is groot, stijlvol en uniek! Je kunt met deze decortegels een echte eyecatcher maken in iedere ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een wand in de hal, keuken of in de slaapkamer. Deze 3D-tegels zijn ook in groot formaat verkrijgbaar en worden steeds vaker toegepast als “keramisch behang” in de woonkamer, op de ombouw van een open haard of om een speelse accentwand te creëren.

foto: Van Wanrooij Warenhuys

Luxueus marmer

Marmerlook, het blijft één van de populairste trends in de tegelwereld. De tegels blijven groot en bestaan nu in nog meer kleurvarianten. De trend van 2020 is open boek marmer. Wat is dat? Bij natuursteen in open boek worden 2 of meerdere tegels gespiegeld aan elkaar geplaatst. De lijnen, ook wel aders genoemd, in de stenen lopen perfect door. Dit geeft een rustgevend en beeldschoon effect!

warme brons tegel trend 2020

Back to nature

Bronzen en metallic details zijn niet alle toe te passen in accessoires, maar ook in tegels! Een bronzen tegel geeft een warme uitstraling en straalt luxe uit.

Alle trends met eigen ogen zien?

Benieuwd naar alle tegeltrends? Bekijk alle trends in ons 4.000 m2 grootte showroom! Loop gerust eens binnen of plan hieronder een afspraak als je advies van een adviseur of een 3D tekening wilt.

foto: Van Wanrooij Warenhuys

Maak een afspraak
Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys