Dé trends van deze herfst en winter

Weet jij al wat de najaarstrends zijn?

Een mooie keuken en/of badkamer is een goede basis voor je interieur, maar het aankleden van je woning blijft natuurlijk leuk. Door je interieur elke seizoen een kleine update te geven kun je je huis een hele nieuwe uitstraling geven. Weet jij al wat de (kleur)trends van deze herfst en winter zijn? Lees snel verder!

Materialen

Back to nature
Het gebruik van natuurlijke elementen is al een tijdje een trend, maar ook dit seizoen blijven natuurlijke materialen en elementen een grote rol spelen in het interieur!  Denk hierbij aan het gebruik van materialen zoals leer, linnen, veel planten, hout en riet. Dit zien we terugkomen voor zowel meubels als accessoires. En waar er voor de lente en zomer voor frissere en lichte tinten gekozen werd, mogen de kleuren voor de herfst en winter juist weer wat warmer en rijker om je huis een warmere sfeer mee te geven.

Stoere accenten
Als het gaat om accessoires zien we de stoere materialen steeds meer in beeld komen. Denk hierbij aan denim, bakstenen muren (of behang), lederen meubels, glas, marmer en hout. Vooral de zwartmetalen wandrekken blijven trendy en zijn perfect om je mooiste spullen, meest dierbare foto’s en favoriete boeken in uit te stallen en aan te kleden met opvallende planten. Een echte musthave voor iedere interieurstijl!

Kleuren

Kleur op de muur
Pak je verfspullen maar uit de kast, tape je wanden af en durf te kiezen voor kleur! Voorgaande jaren waren vooral de geverfde lambriseringen met onder kleur en boven wit of één accentmuur in een ruimte een trend, maar dit verandert. De kleuren gaan we meer terugzien door hele kamers in een warme tint te schilderen, tot aan het plafond, en daarbij ton-sur-ton kleuraccenten aan te brengen. Een rechte streep over het midden, een grote ronde behangsticker met mooie print als eyecatcher en mooie accessoires in dezelfde warme tinten om het af te maken.

De trendkleuren voor de herfst en winter van 2019/2020? Curry geel, zacht brons, wijnrood en diepe groentinten.

siematic urban

Zorg voor sfeer!

Marie Kondo? Weg ermee!
Heel fijn hoor, zo’n lekker opgeruimd en ‘ontspult’ huis, maar echt heel erg gezellig en warm wordt het er niet van. We lijken terug te gaan komen op de minimalistische stijl en dat zie je terug aan mooie accessoires met een meer opvallende vormgeving en in aanwezige kleuren, een tikje kitcherige en uitbundigere accenten in goud en brons en veel verschillende texturen (wol, breisels, velours) om meer leven en warmte in huis te creëren.

Maak het persoonlijk
Het is belangrijk om je keuken en sanitair helemaal af te stemmen op jouw wens, zodat de basis van je interieur tijdloos is. Je kunt dan de accessoires afwisselen of af en toe een muurtje verven. Dat geeft je interieur meteen een andere uitstraling!

© curvacious.nl

Maak een afspraak

Wil je graag advies voor jouw nieuwe keuken, badkamer of tegels? Maak een afspraak in onze showroom!

Maak een afspraak
FAQ afspraak voorbereiding