De trends op de keukenbeurs 2018

De keukentrends voor komend jaar op een rijtje

Jaarlijks organiseren de keukenfabrikanten in Duitsland een grote beurs. Trends zijn hier vertaald naar producten en complete keukenstijlen. In onze showroom laten we je altijd het nieuwste van het nieuwste zien dus natuurlijk bezoeken we de beurs en kijken we direct naar de trends en hoe we dit in onze showroom aan je kunnen presenteren. Hieronder een beknopt overzicht.

Nieuwe greeploze keuken van SieMatic

SieMatic staat voor tijdloos elegant keukendesign, ambachtelijk vakmanschap en de modernste technologie. Compleet in lijn met deze kenmerken presenteerde SieMatic een nieuwe greeploze keuken.

Keukenfronten met patronen en prints

Keukenmerk Schröder onderscheidt zich op de keukenbeurs met unieke keukenfronten. Niet zomaar met een nieuwe kleur of nieuw materiaal maar keukenfronten met prints en patronen. Op de foto zie je het bijzondere textiel- patroon maar denk ook aan marmer of natuursteen look. Gebruik deze keukenfronten voor bijvoorbeeld een kastenwand of kookeiland en laat deze elementen eruit springen!

Sfeer met LED verlichting

Bij verlichting denk je vaak aan functionele verlichting voor je huis zoals een plafondlamp, inbouwspotjes of een tafellamp. Met LED verlichting kun je echter ook een bepaalde sfeer creëren. Nu de keuken steeds meer een leefruimte is, is het wel zo prettig dat je dit direct in je nieuwe keuken kunt integreren. Het is nu mogelijk om LED verlichting op vele manieren toe te passen. Denk aan verlichting achter de achterwand, onder een schap, onder het keukenblad of zelfs in de greeplijst.

Uitbreiden met meubels

Keukenfabrikanten breiden hun programma’s uit met meer meubels. Naast keukenmeubels zijn bijvoorbeeld tafels, schappen, tv-meubels, zwevende kasten en open wandrekken te verkrijgen in de kwaliteit en uitstraling die je gewend bent van de keuken. Niet alleen stijlvol maar ook praktisch. Je hoeft immers niet meer al die woonwinkels af te struinen maar je koopt je meubels tegelijkertijd én in dezelfde winkel als de keuken.

Zwart is het nieuwe wit

De witte keuken is al jaren een veel gekozen standaard. Wit maakt het tijdloos en simpel te combineren met ieder interieur. Er is echter een verandering gaande. Steeds vaker zien we zwarte keukenkasten in de keukenontwerpen terugkomen en op de keukenbeurs is dit verder doorgezet naar complete donkere/zwarte keukens. Het geeft een chique uitstraling, combineert mooi met LED verlichting en gouden details maar is daarnaast ook te combineren met verschillende interieurs.

De trends met eigen ogen zien?

Bezoek dan de showroom en ben verzekerd van een actueel aanbod keukens en de laatste trends!