Badkamertrends 2021

In 2021 toe aan een nieuwe badkamer?

Het einde van het jaar is in zicht en het is dus de hoogste tijd om vooruit te blikken naar alle badkamer- en keukentrends van 2021! We hebben de laatste trends voor je op een rij gezet. Trends om je te inspireren en je nieuwe ideeën te geven.
Design badkamer wit en zwart: Zwarte badkamer met mat wit meubelen

1. De eyecatcher

Kies voor echt een eyecatcher in je badkamer. Je badkamer hoeft niet (meer) spierwit te zijn, maar en mag kleur gebruikt worden. Think outside the box! Dit kan je toepassen door een opvallende muur, gekleurd wastafelmeubel of denk bijvoorbeeld aan een gekleurd plafond. Een badkamer mag best wel een beetje opvallen!

 

2. Natuurlijke badkamer

Zoals de naam al zegt is de natuurlijke badkamer echt iets voor liefhebbers van natuur of natuurlijke elementen. In de natuurlijke badkamer wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke elementen en materialen. Combineer bijvoorbeeld hout, mozaïek steentjes in natuurlijke kleur met beton-ciré wanden, zo creëer je eenvoudig een Scandinavische look.
Ook zien we veel plantengroen terug in deze trend. Planten staan niet alleen gezellig, ze zijn ook nog een toevoeging aan de luchtkwaliteit. Ze helpen verontreinigde lucht te absorberen en geven er zuurstof voor terug.

*foto beautylab.nl *

3. Vleugje goud

Door de combinatie van zwart en subtiele gouden details krijg je een chique en stoere uitstraling van je badkamer. Gebruik van metallic tinten in de badkamer zorgt voor een stijlvolle, elegante en extraverte look. Overdrijf niet, en houd het bij enkele metallic highlights zoals een gouden kraan en matchende toiletrol houder of een spiegel. Less is more!

4. Marmer

Voorheen werd marmer voornamelijk gebruikt in hotels of paleizen, maar vandaag de dag gebruiken we het ook in de badkamers thuis. Marmer is een geschikt materiaal dat is toe te passen in grote of kleine ruimtes. Een subtiel marmeraccent in de badkamer, zoals een wastafel geeft een trendy en luxe sfeer. Door het toepassen van een marmer tegel tegen de wand of op de vloer ontstaat er juist een moderne uitstraling van de ruimte. Combineer bijvoorbeeld marmer met zwarte kranen en gouden accessoires om een elegante badkamer te creëren.

5. Spiegeltje aan de wand

De spiegels in de badkamer worden groter en opvallender in 2021. In strakke badkamers zijn grote ronde spiegels compensatie voor de hoekige en langwerpige vormen. Hiermee geef je de badkamer gemakkelijk een speelse en open uitstraling. Ook de manier van bevestigen trekt steeds vaker de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan spiegels hangend aan een grof stuk touw, een staalkabel of aluminium ketting. Verder is de toevoeging van technische snufjes in een spiegel een opvallende badkamertrend. Zo zijn steeds meer spiegels uitgerust met spiegelverwarming, ledverlichting, een telefoonaansluiting, radio en klok. Dat is handig!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Na het lezen van dit artikel sta je natuurlijk te springen om de mogelijkheden voor jouw badkamer te bekijken. Maak een afspraak met een adviseur en doe inspiratie op in onze showroom!

Maak een afspraak
Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys