Badkamertrends 2020

In 2020 toe aan een nieuwe badkamer?

Het einde van het jaar is in zicht en het is dus de hoogste tijd om vooruit te blikken naar alle badkamer- en keukentrends van 2020! In dit artikel delen we een aantal trends die je het aankomend jaar veel gaat zien. Zo kun je inspiratie opdoen en voldoet jouw nieuwe badkamer aan de nieuwste trends.

Creatief met tegels

Zeg maar dag tegen de saaie vierkante tegel en verwelkom de kleurrijke en speelse badkamertegel. Eén van de badkamertrends in 2020 is de opvallende badkamertegel, want een badkamer mag best een beetje opvallen! Zo gaan we in 2020 steeds meer badkamers tegenkomen met een bijzondere badkamermuur, zoals hexagonale tegels, kleine mozaïek stenen en opvallende kleuren.

Naast het toepassen van kleine tegels, zijn ook extra grote tegels een opkomende trend. Dit is een mooi contrast met kleine en opvallende tegels. Populair zijn de keramische tegels die de uitstraling hebben van een natuurproduct maar de voordelen van een keramisch product.

Betonnen wastafel

Robuust, stoer en grijs; dé essentiële elementen voor een industriële look in de badkamer. Met een betonnen wastafel maak je zeker een statement! Een betonnen wastafel geeft de badkamer een stoere, unieke en duurzame uitstraling. Combineer het beton met een ander materiaal, zoals hout, hoogglanzend wit of RVS, om het helemaal jouw stijl te maken.

De multifunctionele douchekraan

De douchebehoefte binnen een huishouden kan ontzettend verschillen. De één heeft het liefst een zachte en warme regendouche, terwijl de ander de dag goed begint met een ijskoude stortdouche. Ook kan het handig zijn om soms even snel te douchen met een handdouche. We zien dat deze douchewensen steeds vaker allemaal vervuld kunnen worden met één multifunctionele douchekraan. Dit is niet alleen een stijlvolle, maar ook een functionele trend!

Zwarte douchecabine

Een witte douchecabine is zo anno 2019 (of nog langer geleden)! Een stijlvolle manier om de douche om te toveren tot een black beauty is een zwart aluminium of stalen frame. Deze look past perfect bij een industriële badkamer. Maar ook in combinatie met met hout misstaat een zwarte douchecabine zeker niet.  Andere opties om de douche in een zwart jasje te steken is het verven van de muren met zwarte waterafstotende verf, een zwarte douchekraan of een donkere douchevloer.

Spiegeltje aan de wand

De spiegels in de badkamer worden groter en opvallender in 2020. In strakke badkamers zijn grote ronde spiegels compensatie voor de hoekige en langwerpige vormen. Hiermee geef je de badkamer gemakkelijk een speelse en open uitstraling. Ook de manier van bevestigen trekt steeds vaker de aandacht. Denk bijvoorbeeld aan spiegels hangend aan een grof stuk touw, een staalkabel of aluminium ketting. Verder is de toevoeging van technische snufjes in een spiegel een opvallende badkamertrend. Zo zijn steeds meer spiegels uitgerust met spiegelverwarming, ledverlichting, een i-Pod aansluiting, radio en klok. Dat is handig!

Metallic details

In de keuken en woonkamer zien we de verfijnde goud, champagne en brons trend al een tijdje, maar de metallic accessoires zijn eindelijk ook overgewaaid naar de badkamer! Gebruik van metallic tinten in de badkamer zorgt voor een stijlvolle, elegante en extraverte look. Overdrijf niet, en houd het bij enkele metallic highlights zoals een gouden kraan en matchende toiletrol houder of een opvallende bronzen spiegel. Of plaats een glanzende goud -of zilverkleurige tegel tussen de tegels op de muur!

© Bad & Body

Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Na het lezen van dit artikel sta je natuurlijk te springen om de mogelijkheden voor jouw badkamer te bekijken. Maak een afspraak met een adviseur en doe inspiratie op in onze showroom!

Maak een afspraak